Skip to content

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Σχ. Έτος 2023/24

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (ΣΕΙΣΜΩΝ-ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ-ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ)

Εισαγωγή

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι γενικά παραδεκτό ότι η μείωση των επιπτώσεων των σεισμών, μπορεί να επιτευχθεί, εάν οι πολίτες έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να λάβουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από σεισμό. Σε ότι αφορά τη σχολική κοινότητα, καθοριστικής σημασίας είναι η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, στη σχολική μας μονάδα, για το παρόν σχολικό έτος, θα υλοποιηθούν τα ακόλουθα: – σύνταξη του υπάρχοντος Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου – διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό – ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων

1 Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό

Το παρόν Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, συντάχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π. και του Υπουργείου Παιδείας και αφορά τη σχολική περίοδο 2023/24.

Το Σχέδιο αυτό, περιγράφει τις ενέργειες διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου της σχολικής μας μονάδας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από σεισμό.

Διαβάστε τις αναλυτικές παρακάτω

Back To Top